Hvordan bli en positiv snakkis?
Gode merkevarer klarer å treffe noe i folkesjelen eller tilfredsstiller vår indre snobb. En av de merkevarene jeg jobbet tett med i min tid som salg-og markedsdirektør ved Grand Hotel i Oslo var Moods of Norway. Jeg har mimret tilbake til tiden da designerduoen fra Stryn sjekket inn på Grand, og hvordan vi sammen skapte gode historier med bestemors vaffeloppskrift og norske designkolleksjoner.
Vi skulle lansere Lokalmat på menyen, og vi trengte større synlighet rundt Grand Café. Moods of Norway hadde nylig lansert sin eventyrkolleksjon på Bygdøy og jeg var utrolig fasinert av hvordan de skilte seg ut fra mengden og andre aktører innen mote. Moods of Norway var den gang i ferd med å skape seg et navn, men det var langt før de var på alles lepper!
Helnorske preferanser, en god match
Moods of Norway ble kjent for å lage glade klær for glade mennesker i alle aldersgrupper. Designerduoen hadde helnorske preferanser som vaffeljern, traktor og panoramabilder fra Stryn. Dette er assosiasjoner som passet godt med Lokalmatprosjektet, og dermed fikk jeg ideen om å kontakte en av grunnleggerne, Simen Staalnacke. Han reagerte umiddelbart positivt på min henvendelse og min lekende tanke resultert i en samarbeidsavtale mellom hotellet og de suksessrike designerne fra Stryn.
Vi dedikerte våre menyer i Grand Café til deres kolleksjoner. Den første var deres eventyrkolleksjon som ble lansert på Bygdøy tidligere samme høst. Menyens navn ble til «Stemninger fra Norge», og Reve-enkas forretter, De tre Bukkene Bruses hovedretter og Smørbukks desserter ble utgangspunkt for våre gjesters matopplevelser. Norske gode råvarer og god norsk matkultur var på menyen.
Grand Hotel ble utstillingsvindu for norsk design
Vi dresset opp både hovmestre og servitører i fargerike skjorter fra Moods, og vi ble et utstillingsvindu for norsk design. Senere ble nye konsepter laget. Den vi kanskje ble mest kjent for var vår månedlige fredagsvaffel i Grand Café. Vafler, traktorer, champagne og det urnorske ble faste innslag på den månedlige vaffelsamlingen. Vi rullet deres rosa traktor inn i caféen og forvandlet den tradisjonsrike caféen til en herlig smeltedingel. Her møttes Moods-og Grand universet over bestemors oppskrift og gode historier . Gode venner, høy musikk og leken stemning ble utgangspunktet for disse populære treffene, og vi fikk virkelig satt caféen og hotellet på kartet. Nye kundegrupper fant veien til hotellet og vi skapte en god snakkis. For det er vel litt slik at det folk snakker om er mer verdt enn noe markedsbudsjett, uten at markedsføring blir avleggs av den grunn.
Gode historier, den nye annonsen
Vårt samarbeid med Moods of Norway ble virkelig en snakkis og helt nye kundegrupper fant veien til hotellet og våre månedlige fredagstreff. Hvordan kan du skape en snakkis om ditt hotell eller din bedrift? Er det noen du kan dra inn som en god samarbeidspartner, som matcher din merkevare og dine verdier? Noen som kan være med å skape noe morsomt, overraskende eller verdifullt for dine gjester? Vær kreativ, jeg lover deg at det kan føre til større synlighet, høyere omsetning og kanskje også redaksjonell omtale i media.
Her kan du se noen av de øvrige presseoppslagene vi fikk;
NRK/vestland; Moods vafler på Grand Hotel, KK: Er han Norges best kledde kokk?, Klikk.no: Sjekk den traktorvaffelen
Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon. Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.