Å ta beslutninger er veien til suksess!

I en verden som er uforutsigbar trenger vi ledere som kan ta gode og når det kreves, raske beslutninger. Unnvikende lederskap eller beslutningsvegring skaper frustrasjon, usikkerhet og fører til synkende engasjement. Alle må vi forholde oss til beslutninger. Store som små. Viktige og mindre viktige. Vi er ofte livredde for å ta feil beslutning, men det er noe befriende deilig når den er tatt.

 

Å ta beslutninger

Som leder må mange beslutninger tas «on the go» og det krever at du kan se og lese omgivelsene. Det nytter ikke å vente til i morgen når du trenger flere på vakt i restauranten i dag på grunn av sykdom. Du må bestemme deg for hvem du kan ringe til, hva du må gjøre dersom du ikke får tak i noen som kan komme inn på en ekstra vakt, hvordan du kan omrokere ressurser eller hva må du gjøre dersom krisen inntreffer og du har to på jobb som skal betjene en restaurant som normalt sett krever 4 på jobb. Uansett løsning vil avgjørelsen din få ringvirkninger. Du kjenner deg sikkert igjen. Beslutninger må tas og løsninger skapes! Du kan ikke akkurat dvele ved avgjørelsene når det står på som verst. Eksemplene er mange, og noen mer kritiske!

 

Driftsrelaterte avgjørelser er en ting, men de strategiske avgjørelsene er viktigere. Har du klarhet i hvor du skal? Hva er dine drømmer, ambisjoner og ønsker for fremtiden? For deg selv og for bedriften. Når du har klarhet, kan du sette deg mål og legge en plan. Med du må ta et valg! Eller flere.

I min jobb som rådgiver og mentor hjelper jeg mennesker med å få klarhet og innsikt. Slik at de selv kan ta et valg, basert på innsikt, mål, glede og ambisjoner. Og jeg setter søkelyset på å hjelpe mine kunder til å tenke strategisk. Ta strategiske valg. For det du gjør i dag vil få konsekvenser for morgendagen. Alltid!

 

Beslutninger handler om både is i magen og handlekraft, men jeg vil gå så langt som å si at det å ta beslutninger er veien til suksess. Så viktig er det.

Beslutninger handler om både is i magen og handlekraft, men jeg vil gå så langt som å si at det å ta beslutninger er veien til suksess. Så viktig er det.
— Kari Hasselknippe

 

Her er mine refleksjoner og råd:

 

📌 Det er makt i det å ha tatt en beslutning

📌 Ta avgjørelser ofte. Det er en muskel som kan trenes opp.

📌 Lær av de beslutninger du tar. Evaluere i ettertid. Det er slik vi lærer.

📌 Forplikt deg til dine beslutninger, men vær fleksibel til hvordan du tilnærmer deg de

📌 Bli glad i å ta avgjørelser. Det er befriende!

 

 

De tre viktigste beslutninger du kan ta vil jeg si er disse:

📌 Hva skal jeg fokusere på?
📌 Hva betyr det?
📌 Hva må jeg gjøre?

 

Å ha klarhet på hvor du skal er en av de mest kritiske komponentene i livet ditt.
Det kan være klokt å skaffe seg en rådgiver eller sparringspartner. En som kan hjelpe deg med å få klarhet og som kan se din verden fra et annet perspektiv.

 

Når du blir klar på hva du vil trenger du ikke å se deg tilbake. Da kan du gå «all in» for å komme til dit du vil!

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon. Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Forrige
Forrige

Hva er et hotellkonsept?

Neste
Neste

Få resultater med Social Selling og LinkedIN