Hva er et hotellkonsept?

Mange hotelleiere stoler utelukkende på interiørdesignere for utviklingen av hotellkonseptet sitt. Dette har jeg stusset over i flere av de prosjekter jeg har vært involvert i. Det har faktisk overrasket meg hvor førende interiørdesignerne blir i nye prosjekter.

Et hotellkonsept går lagt utover estetikk og det er endel andre elementer som må innlemmes og være på plass for å skape en sammenhengende og overbevisende helhet.

På Helgaker Gård planlegges det nå å bygge nye landskapsrom, designet av den Tromsø-baserte stjernearkitekten Snorre Stinessen.
I de seks frittliggende landskapsrommene får du naturen og kulturlandskapet rett inn gjennom store vindusflater, malerisk og levende med skiftende lys og vær. Disse er helt i tråd med gårdens overordnet konsept, som er godt forankret i en solid strategi.
Rendering: Helgaker Gård

Hvor skal du starte?
Når du skal etablere et hotellkonsept så må du starte med historien – ikke designeren! Og historien handler om hotellets DNA. Historien din vil bli førende for alt du gjør. Derfor må du starte der. Hva er dine skatter? Og hva er det som skal gjøre deg unik og annerledes enn alle andre?

Hvilken kultur vil du skape? Og hvem skal du være til for?

Menneskene!

Hvem er de og hvordan kan de fremme din historie – eller du deres? Hvem er det som tror på det samme som deg og vil engasjere seg i det du gjør? Være med deg, leke med deg, jobbe med deg? Bli med i gjengen din!

Before you can stand out,
you must know what you stand for.
— Unknown


Du må starte med den unike historien, definere hvordan den skal se ut, hvilke tjenester du skal tilby, hvordan den kan presenteres og markedsføre seg selv og hvordan dine medarbeidere kan samhandle med gjestene.

Alt dette må nedfelles i en strategi. Først da har du et gjennomtenkt grunnlag som kan være førende for interiørdesigneren, som kan lage gode, funksjonelle og estetiske designløsninger - basert på hotellkonseptet du drømmer om å skape!

For et hotellkonsept går utover estetikken. Den starter alltid med en historie!

Trenger du hjelp til å tydeliggjøre konseptet ditt og merkevaren din, eller har du planer om å etablere noe nytt? Da håper jeg du tar kontakt for en prat. Jeg vil gjerne hjelpe deg!

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon. Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Forrige
Forrige

Er du en ildsjel som vil lykkes, selv i vanskelige tider og motgang?

Neste
Neste

Å ta beslutninger er veien til suksess!