Hvordan skaper du en sterk merkevare?

Det er noe som heter å ikke se skogen for bare trær. Det er fort gjort å overse gullet, altså selve årsaken til at drømmekundene plukker ut deg blant en mengde aktører i et uoversiktlig hotellmarked. Det er der hemmeligheten til vekst og klingende mynt i kassa ligger. Ved å snu hver stein og grave frem de gode historiene, lover jeg deg at du får deg en overraskelse eller flere. Alt og alle har en historie å fortelle! Hvordan fortelles din?

Hva er historien din? Hva er verdien din? Hvorfor skal noen velge deg? 

I dag foretrekker vi merkevarer som står for noe seriøst, og vi velger steder som tilbyr «noe» man kan identifisere seg med. Dette «noe» kan være alt fra farger og stil til grønne verdier og unikt innhold. Men, det hjelper ikke hva du sier eller at du «bare» blir lagt merke til, du må være troverdig også. Hensikt, visjon og verdier må henge sammen. De skal fungere som ditt kompass og guide deg hver dag hele året. I henhold til en oversikt over verdens 100 mest verdifulle merkevarer troner godt lederskap, engasjement og relevans på topp som suksesskriterier. Varer og tjenester kan kopieres, men det kan ikke mennesker og kultur. En merkevare må skapes fra innsiden av hotellet og eies av alle, fra ledelse til resepsjonist og servitør. Kunnskap, kjennskap og preferanser er ikke lengre nok. Det er også grunnen til at de hoteller som drives av sitt formål er de som gjør størst suksess. 

Pregløse hoteller finner du overalt i verden, det må mer til med mindre du har besøksadresse på Manhattan. Hoteller som virkelig stikker seg ut i dagens hotellmarked har skjønt dette. De har staket ut kursen på forhånd, klekket ut gode historier, satt ord på sine verdier og funnet symboler som forteller markedet hvem de er. Og de har brukt lang tid på å posisjonere seg.

Hoteller med sterk identitet og en tydelig historie er dagens vinnere. Jeg tør påstå det er mulig for alle hoteller å komme i en slik posisjon. Mye handler om tid, smarte investeringer, god planlegging og viktigst av alt - strategier som leder frem til en unik merkevare. 

Hvor ligger magien i din historiefortelling? 

Jeg tør påstå at hvis du tør å skille deg ut i mengden av hoteller, er tydelig på den du er og det du kommuniserer, øker du motstandsdyktigheten din betraktelig. Du står sterkere i markedet, hotellet ditt får muskler og øker attraksjonskraften. Du skaper mer tilhørighet og engasjement hvis markedet vet hvem du er og forstår konseptet ditt. Du blir mer troverdig og tjener mer penger. Det handler ikke alltid om å få ting gjort. Når du starter i riktig ende med sakte og gjennomtenkt kommunikasjon, står du stødigere når du skal tiltrekke deg flere gjester og skape lojalitet.

Les om hvordan Hasselknippe bistod Til Elise fra Marius, en matdestinasjon på Helgeland

Mine beste tips: 

1. Start med dine verdier

2. Vær tydelig på din hensikt, posisjon og målgruppe

3. Legg inn din personlighet og lag ditt strategiske manus

4. Lag en visuell identitet som reflekterer steg 1-3

5. Når du følger denne prosessen er du langt på vei for å sikre en helhetlig/sammenhengende merkevare

6. Få deg en sparringspartner som kan se ting utenfra og fra et annet perspektiv. Det er fort gjort å bli husblind.  

7. Snakk med erfarne kommunikatører.

8. Det er ingen skam å analysere bedriften din, snarere tvert i mot. Det er slik man finner veien til suksess i markedet. 





Ønsker du en sparringspartner eller et dytt i riktig retning, ta gjerne kontakt med meg. Jeg brenner for å hjelpe små, mellomstore og store hotellbedrifter med å skape sin unike merkevare og jeg elsker suksesshistorier.

Lykke til i arbeidet med å finne og formidle din histore!



Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon. Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Forrige
Forrige

Merkevaren er deg!

Neste
Neste

På tide med et «Arkitektopprør» i reiselivsbransjen?