Merkevaren er deg!

Hvis du spør dine ansatte hvorfor de jobber i reiselivsbransjen, sier de kanskje at de liker å jobbe med mennesker. Alle som jobber innen hotell og reiseliv samhandler med mennesker på et eller annet nivå hver dag, for noen betyr det mange ganger i løpet av dagen. Om det er gjester, leverandører eller kolleger, er det det samme som gjelder: du må ha nok kunnskap om merkevaren. Alt fra direktør til nattevakt, kokk og renholder har ansvar for å etterleve det som står nedfelt om bedriften. I praksis betyr det at du og dine ansatte bærer merkevaren på skuldrene som virksomhetens aktivum i samværet med alle dere møter.

Alle som jobber i virksomheten må kunne identifisere seg med konseptet og det merkevaren står for! Og ledere må gå foran som gode rollemodeller og vise vei.

 

Så hva har dette med merkevarebygging å gjøre?

Jeg har tidligere skrevet om at hensikt, verdi og visjoner må henge sammen, uten gode mennesker og en sterk bedriftskultur, raser som kjent korthuset sammen. Derfor er ledelse og bedriftskultur så viktig! Ansvaret for å formidle bedriftskulturen ligger hos ledelsen og hos den ansatte personlig. De beste vet dette og veileder sine ansatte kontinuerlig.

 

Følgende sitat har jeg hentet fra den kjente forfatteren Paul Coehlo. Jeg synes at det passer godt inn i sammenhengen.

Å lære bort noe er å vise at det er mulig. Å lære selv er å gjøre det mulig for seg
— Paul Coehlo

 

Ansatte må føle eierskap
Det betyr at du trenger ansatte som identifiserer seg med konseptet. Merkevaren må være tydelig definert for alle i organisasjonen fra den dagen de starter i jobben. Er det et nytt hotell, eller en stor renovering på gang, kan det være lurt å involvere de ansatte tidlig i prosessen. På den måten kan de bidra med å forme merkevaren og siden etterleve den på en bedre måte. En ansatt må kunne hotellets historie, kjenne hotellets DNA og vite om merkevarens kvaliteter slik at de kan identifisere seg med den og formidle hva hotellet står for.

 

Mennesker skaper suksess sammen!
I dagens situasjon med mangel på personell, går ansettelsene noen ganger kanskje for raskt ? Det kan fort gå på bekostning av opplæring, derfor er det viktigere enn noen gang at merkevaren blir nedfelt i et dokument og kommunisert ut raskt. Da kommer den nyansatte raskere inn i jobben og kan kommunisere profesjonelt med gjestene. Den ansatte må passe inn og matche hotellets verdier. Mennesker skaper suksess sammen. Det er som i et forhold. For at forholdet skal vare, må det være basert på gjensidig respekt, kjærlighet, forståelse og støtte. Uten dette stå bedriften på gyngende grunn. Menneskene gjør forskjellen! Ekte engasjement og personlig service kombinert med god kunnskap om merkevaren, er nøkkelen til fornøyde ansatte og gjester. Hva er vel bedre enn å bli møtt av ansatte med smil, stolthet, kunnskap og ekte engasjement?! God service  trumfer alt, og er kanskje spesielt viktig i en tid da vi drukner i teknologiske løsninger.

Hvordan skaper du en sterk merkevare 

Å bygge en merkevare er ikke gjort i en fei. Noen sier det tar 10 år.  Det krever, tålmodighet, tid og planlegging. Mulighetene er mange og det er heldigvis aldri for sent å skape noe unikt. Med de rette menneskene på laget, en god historie, unik merkevare og en sterk bedriftskultur, er mye gjort for å lykkes.

Hvem er merkevaren? Den er deg!

 

Ta gjerne kontakt med meg dersom du ønsker informasjon om merkevarebygging i hotell- og reiselivsbransjen. Jeg brenner for at vi skal lykkes med å skape sterke merkevarer og ikke minst fortsette å bygge merkevaren Norge!

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon. Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

 

Forrige
Forrige

Slik får du toppscore i en Mystery Call og 10 tips til å sette standarden!

Neste
Neste

Hvordan skaper du en sterk merkevare?